Oudste tweelingbroers ter wereld vieren 103e verjaardag in Sint-Martens-Latem

In de Oost-Vlaamse gemeente Sint-Martens-Latem hebben Pieter en Paulus Langerock, de oudste levende tweelingbroers ter wereld, hun 103e verjaardag gevierd. "Ze drinken nog alle dagen een glaasje Bordeaux en verkeren in goede gezondheid", zegt het personeel van woonzorgcentrum Ter Venne.

De Gentse tweeling werd in juli vorig jaar door Guinness World Records erkend als oudste mannelijke tweeling die nog in leven is. De oudste mannelijke tweelingbroers ooit waren de Amerikaanse Glen en Dale Moyer, die in 1895 geboren werden en samen 105 jaar oud werden. Binnen twee jaar kunnen de broers Langerock dus het record breken, maar daar liggen ze niet wakker van.

"Ze vieren vandaag hun verjaardag met hun familie en een diner met champagne. De broers drinken nog alle dagen een glaasje Bordeaux en verkeren in goede gezondheid. Ze kregen bezoek van de burgemeester en schepenen, maar wilden vandaag geen extra persaandacht", zegt de verantwoordelijke van het woonzorgcentrum.