Vlaams Parlement stelt zich burgerlijke partij tegen medewerkster Van Eyken

Het Vlaams Parlement heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de medewerkster van Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken (UF). Die laatste verloor recent een tweede keer zijn onschendbaarheid omdat er gesjoemeld zou geweest zijn met de diploma's van zijn medewerkster.

Enkele weken geleden heeft het Vlaams Parlement een tweede keer de parlementaire onschendbaarheid van Christian Van Eyken, Vlaams parlementslid van de Union des Francophones (UF), opgeheven. Dat gebeurde eerder, in januari van dit jaar, ook al eens in het kader van een moordzaak.

In het verlengde van die moordzaak riskeert Van Eyken nu ook vervolging voor valsheid in geschrifte en oplichting. Er is sprake van mogelijk gesjoemel met de diploma's van de medewerkster en partner van Van Eyken. Door dat gesjoemel zou de medewerkster jarenlang een te hoge verloning hebben gekregen.

Het Vlaams Parlement heeft zich in die zaak nu burgerlijke partij gesteld. Het parlement heeft daarvoor advocaat Bart Staelens van advocatenkantoor Phibalex in de arm genomen.