Schutter oefende schietpartij in zijn tuin

De man die vijf politieagenten heeft doodgeschoten in Dallas, zou zijn moordpartij geoefend hebben in zijn tuin. De hoofdverdachte van de schietpartij, de 25-jarige Micah Johnson, schreef zijn voorbereidingen neer in een "redelijk omvangrijk" dagboek, dat de politie aantrof in zijn woning.

Uit het dagboek blijkt dat de overleden schutter zijn "shoot and move"-techniek oefende in zijn tuin, waarbij men schiet en zich daarna snel naar een andere plaats beweegt. Zo kan men "meer schade verrichten bij de slachtoffers, zonder dat het duidelijk is vanwaar de schoten komen", aldus de verantwoordelijke voor de veiligheid in Dallas County, Clay Jenkins. Het is die techniek die Johnson gebruikte toen hij in de nacht van donderdag op vrijdag vijf politieagenten doodde tijdens een manifestatie tegen politiegeweld in Dallas, Texas.

"Het dagboek toont aan dat hij goed voorbereid was. Hij was volgens zijn buren geïnteresseerd in wapens, en volgens een getuige in de buurt, was hij al sinds enkele weken militaire oefeningen aan het doen in zijn tuin", aldus Jenkins, die toevoegt dat Johnson tijdens de schietpartij zeer rustig was, "in tegenstelling tot iemand die een wapen opneemt en zo maar schiet in de richting van waar hij denkt dat er mensen zijn".

Eerder raakte ook al bekend dat in de woning van de dader materiaal om bommen te maken, kogelvrije vesten, geweren en munitie werden aangetroffen.