Spaanse stierenvechter gedood in arena

Een Spaanse stierenvechter is voor de ogen van honderden toeschouwers gedood door een stier. De 29-jarige Víctor Barrio werd door het dier in zijn borst geraakt.
Victor Barrio werd door de stier in de borst geraakt.

Victor Barrio werd tijdens een toernooi in de stad Teruel, in het noord van Spanje, dodelijk geraakt door een stier. De matador werd eerst in de zij geraakt. De stier boorde zijn hoorns daarna in de borst van de man. Barrio werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

Het ongeluk gebeurde voor een volle arena en het gevecht werd ook live op televisie uitgezonden. Toen bleek dat Barrio het gevecht niet had overleefd, werd het festival meteen stilgelegd.

Ook een dode in Pedreguer

De dood van Barrio is het tweede dodelijk ongeluk vandaag met stieren in Spanje. Ook bij de stierenrennen in de Spaanse stad Pedreguer viel een dode. In Pamplona raakten dan weer verschillende mensen gewond tijdens de stierenrace.

Hoewel er bij het stierenrennen vaker doden vallen, komt het zelden voor dat een stierenvechter tijdens een gevecht overlijdt. De laatste Spaanse stierenvechter die omkwam was José Cubero Sánchez in 1985. Wereldwijd waren er sinds 1987 geen doden meer gevallen: de laatste dode was een Colombiaanse matador. Er worden geen concrete cijfers bijgehouden over het aantal gewonden, maar volgens de BBC raakten in 2013 ruim 31 stierenvechters gewond tijdens 661 stierengevechten.

Meest gelezen