"Schutter Dallas had grotere plannen"

De man die afgelopen week vijf politieagenten doodschoot in de Amerikaanse stad Dallas had plannen voor een grotere aanslag. Dat heeft de politiechef van Dallas, David Brown, gezegd tegen CNN.

In de woning van de hoofdverdachte van de schietpartij in Dallas, de 25-jarige Micah Johnson, werden onder meer explosieven en geweren teruggevonden. Daarnaast schreef de schutter ook voorbereidingen neer in een "redelijk omvangrijk" dagboek. "We zijn daarom overtuigd dat Johnson een grotere aanslag voor ogen had en dat hij leefde in de overtuiging dat wat hij ging doen ook gerechtvaardigd was", zei politiechef David Brown op CNN.

De 25-jarige Micah Johnson schoot afgelopen week vijf politieagenten dood, naar eigen zeggen omdat hij woedend was na recente gevallen van dodelijk politiegeweld tegen zwarte burgers. Maar, zei Brown, de plannen van de schutter waren al vergevorderd toen vorige week in Minnesota en Louisiana twee zwarte mannen om het leven kwamen door politiekogels. Mogelijk is Johnson door die incidenten wel eerder tot actie overgegaan.