Vakantiefiles richting Zaventem en aan werkzaamheden E40

Wie met dit zomerse weer een dagje aan zee wil doorbrengen, houdt maar beter rekening met files op de E40 aan de werken in Wetteren. Rond 15 uur liep de wachttijd nog steeds op tot 1 uur. Door extra controles verliep het verkeer naar de luchthaven ook een tijdlang erg moeilijk.

Op de E40 in Wetteren waren gisteren nog drie rijstroken beschikbaar, waardoor er niet zoveel hinder was. "Maar vanaf vandaag zijn er maar twee versmalde rijstroken richting de kust", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De file groeit er gestaag aan, rond 15 uur liep de wachttijd nog steeds op tot 1 uur.

Ook op de wegen naar Brussels Airport is de vakantie-uittocht voelbaar. Op de A201 verliep het verkeer op een bepaald moment dermate moeizaam, dat mensen met hun koffer uitstapten en te voet langs de file stapten (zie tweet Verkeerscentrum onderaan), in de hoop alsnog hun vlucht te halen. Oorzaak waren extra controles door de politie, maar die zijn intussen afgelopen. De hinder is dan ook fors afgenomen: een VRT-journalist die zich naar de luchthaven waagde, hoefde amper 10 minuten aan te schuiven. 

Maar wie vandaag naar de luchthaven moet, houdt toch maar beter rekening met vertragingen op de invalswegen, klinkt het bij Brussels Airport. Tijdig vertrekken is dan ook de boodschap. Brussels Airport raadt reizigers aan om naar parking op Brucargo te rijden en vandaar de shuttlebus te nemen.