Vermassen tekent beroep aan tegen straf Raf Aquino

In het begin van volgende week zal meester Jef Vermassen beroep aantekenen voor zijn cliënt Raf Aquino. Dat meldt De Zondag en wordt door de advocaat bevestigd aan het persagentschap Belga. Raf Aquino heeft in juni een celstraf van 10 jaar gekregen voor zijn aandeel in 5 cocaïnetransporten. "Maar er zijn redenen om de vernietiging van de rechtspraak te vragen", klinkt het.

Raf Aquino werd midden juni veroordeeld tot tien jaar cel op het drugsproces tegen zijn familie. Zijn advocaat Jef Vermassen tekende niet meteen beroep aan omdat hij zich eerst wou inlezen in het vonnis, maar zal dat in de loop van volgende week nu toch doen. Volgens hem zijn er voldoende redenen om de vernietiging van de rechtspraak te vragen.

"Er zijn dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen", zegt Vermassen. "Ik verwijs onder meer naar de afgeluisterde gesprekken in de ziekenhuiskamer van Mario Aquino. In het strafdossier werd medische informatie opgenomen op basis van deze gesprekken, die iedereen heeft kunnen inkijken. Als wij hier niet tegen protesteren, dan is er geen medisch geheim meer."

Bendeleider, of niet?

Volgens Vermassen werd zijn cliënt er ook onterecht van beschuldigd de bendeleider te zijn, wat hem de zwaarste straf heeft opgeleverd. "Dat klopt helemaal niet. Raf Aquino mocht op een bepaald moment zelfs niet meer meedoen met de rest. Ze vertrouwden hem niet en dachten dat hij een informant van de politie was. Zijn rol was dus veel miniemer dan wordt beweerd."

Of ook andere veroordeelden van het proces Aquino in beroep zullen gaan, weet Vermassen niet. "Ik vermoed van niet. Maar dat Raf Aquino dit niet zomaar kan laten gebeuren, is wel duidelijk", besluit hij.