Zware brand legt meubelwinkel in Bonheiden in de as

In Bonheiden heeft een zware brand een meubelwinkel grotendeels vernield. De brandweer is volop aan het nablussen, maar volgens burgemeester Guido Vaganée (N-VA) is de brand onder controle.

De brand is deze namiddag uitgebroken in VB Center, een meubelwinkel en tuincentrum langs de Rijmenamseweg in Rijmenam, een deelgemeente van Bonheiden bij Mechelen.

Het vuur ontstond achter de zaak en sloeg over naar het gebouw. Omdat de winkel vol met brandbaar materiaal stond, sloegen de vlammen al snel uit.

De winkel was open toen de brand uitbrak, maar alle aanwezigen konden het pand tijdig verlaten. Niemand raakte gewond. Hoe de brand precies kon ontstaan, is niet duidelijk. Mogelijk heeft afval achter de winkel vuur gevat.

Brandweerlui van de brandweerzone Rivierenland waren snel ter plaatse. De brand is inmiddels onder controle. De brandweerlui blussen nog na. Waarschijnlijk is dat nog een hele poos nodig.

Burgemeester Vaganée is ter plaatse en zegt dat het linkse gedeelte van de winkel volledig is vernield. Het rechtse gedeelte is gevrijwaard. Een andere winkel vlakbij is eveneens beschadigd.

Meest gelezen