"Bourgeois had dat beter niet gezegd, maar uitspraak uit context gerukt"

"Bourgeois had die uitspraak beter niet gedaan, maar de uitspraak is ook wel uit zijn context gerukt." Dat zegt Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) in een reactie op de "spuwen-uitspraak" van minister-president en partijgenoot Geert Bourgeois.

Tijdens de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis ging de intussen omstreden uitspraak van Bourgeois uiteraard over de tongen. Naar zijn mening gevraagd, bleef Peumans redelijk op de vlakte, al gaf hij toe dat Bourgeois de uitspraak beter niet had gedaan. 

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel even schrok. Maar Geert Bourgeois kennende heeft hij dat zo niet bedoeld. Het was ook duidelijk figuurlijk bedoeld", reageerde hij in "Villa politica". Volgens de parlementsvoorzitter is de uitspraak ook uit zijn context gerukt.

Toch niet prettig, zo'n commotie aan de vooravond van de Vlaamse feestdag? "Niet zo prettig, inderdaad, maar vandaag proberen we het wel prettig te houden."