"Een ster" van Stan Van Samang bovenaan in de Vlaamse 100 van Radio 2

Stan Van Samang staat met zijn nummer "Een ster" bovenaan in de Vlaamse 100 die vandaag werd uitgezonden op Radio 2. De zanger neemt de fakkel over van Will Tura, die dit jaar op de derde plaats terug te vinden is.
© VRT - Jokko

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Radio 2 op de Vlaamse feestdag de Vlaamse 100 uitgezonden vanop de Grote Markt in Brussel. Luisteraars konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete nummer van een Vlaamse artiest en konden vandaag de uiteindelijke lijst gepresenteerd horen door Vanessa Vanhove en Lars De Groote.

Op nummer één staat "Een ster" van Stan Van Samang, het nummer dat vorig jaar al werd uitgeroepen tot Zomerhit van Radio 2. Hij neemt de fakkel over van Will Tura, die met "Eenzaam zonder jou" vorig jaar op de eerste plaats stond en nu op nummer drie terug te vinden is. De tweede plaats is voor "The way to your heart" van Soulsister.

Top tien van de Vlaamse 100

  Artiest Lied Vorig jaar?
1 Stan Van Samang "Een ster" X
2 Soulsister "The way to your heart" 3
3 Will Tura "Eenzaam zonder jou" 1
4 Raymond van het Groenewoud "Twee meisjes" 7
5 De Kreuners "Ik wil je" 13
6 The Pebbles "Seven horses in the sky" 6
7 Ann Christy "De roos" 2
8 Gorky "Mia" 4
9 Noordkaap "Ik Hou van U" 16
10 The Wallace Collection "Daydream" 5

De volledige lijst is terug te vinden op de site van Radio 2.

Enkele weetjes

  • De oorspronkelijke versie van "Vlaanderen boven" van Raymond Van het Groenewoud staat op nummer 37. De nieuwe versie die hij voor Vlaanderen Feest en Radio 2 maakte, staat nog niet in de lijst.
  • Will Tura en Clouseau zijn de artiesten die het vaakst voorkomen in de Vlaamse 100, met elk 4 liedjes in de lijst: Will Tura met "Eenzaam zonder jou", "Ik mis je zo", "Omdat ik Vlaming ben" en "Hoop doet leven". Clouseau met "Nobelprijs", "Afscheid van een vriend", "En dans", en "Daar gaat ze".
  • De jaren 70, 80 en 90 zijn goed voor 60 procent van de gekozen nummers.
  • 73 procent van de Vlaamse producties in de Vlaamse 100 zijn Nederlandstalig.