"Genoeg speeksel gevloeid over dat ene zinnetje"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois is de heisa over zijn spuwen-uitspraak beu. "Ik denk dat er intussen genoeg speeksel over dat ene zinnetje gevloeid is", zo zei hij voor aanvang van de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis. Bourgeois herhaalt dat zijn uitspraak vooral bedoeld was als beeld om aan te kaarten dat de Vlamingen de stakingen beu zijn en willen werken.

Er ging in het Brusselse stadhuis behoorlijk wat speeksel verloren aan de spuwen-uitspraak van Vlaams minister-president Geert Bourgeois gisteren. Volgens Bourgeois zelf is de commotie overtrokken. "Het ging om één zinnetje in een heel interview. Ik denk dat er intussen genoeg speeksel over dat ene zinnetje is gevloeid", aldus Bourgeois.

Bourgeois herhaalde dat hij nooit zou spuwen op mensen en dat zijn uitspraak vooral bedoeld was om het beeld te versterken dat de Vlamingen genoeg hebben van de "ideologisch-geïnspireerde stakingen".

Bourgeois blijft erbij dat er een groot verschil is tussen de manier waarop de Vlamingen en Walen zijn omgegaan met de stakingen. Dat zijn woordgebruik als provocatief kan worden ervaren, keert Bourgeois om: "De provocatie komt van de wilde stakers, niet van mij".