Brecht Decaestecker nieuwe hoofdredacteur digitaal bij VRT Nieuws

Brecht Decaestecker wordt de nieuwe hoofdredacteur digitaal bij VRT Nieuws. Hij gaat de digitale nieuwskanalen van VRT Nieuws leiden, zowel deredactie.be als op sociale media. Decaestecker volgt Emmanuel Rottey op.

Enkele weken geleden heeft hoofdredacteur online Emmanuel Rottey aangekondigd dat hij voor een tijd naar het buitenland verhuist om familiale redenen. VRT Nieuws moest op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur en heeft die nu gevonden in Brecht Decaestecker.

Decaestecker komt over van De Persgroep waar hij onder meer instond voor de lancering van het digitale nieuwsmerk demorgen.be. Hij begon zijn loopbaan als journalist bij de Krant van West-Vlaanderen en later bij Het Nieuwsblad.

In 2006 ging hij bij De Morgen aan de slag. Daar was hij achtereenvolgens coördinator van de mediabijlage media.com, chef nieuws, chef weekend, adjunct-hoofdredacteur en verantwoordelijke voor de digitale projecten. Vorig jaar stapte hij over naar Humo.

"Vanuit de cockpit mee de digitale toekomst van journalistiek ontdekken"

“Als de VRT je de kans biedt om haar nieuwsdienst mee het digitale tijdperk in te loodsen, dan kan je niet anders dan daar ja tegen zeggen", zegt Decaestecker in een reactie. "Het wordt bijzonder fascinerend om vanuit de cockpit mee de digitale toekomst van de journalistiek te ontdekken. Zeker als je dat mag doen met een geweldig team en met het enthousiasme waarmee algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman de nieuwsdienst leidt. Tegelijk ga ik de collega’s van Humo en De Morgen missen. Ik wil dan ook De Persgroep danken voor de vele mooie kansen.”

"We moeten met VRT Nieuws inzetten op digitaal nieuws", zegt algemeen hoofdredacteur Liesbet Vrieleman op haar beurt. "We willen alle generaties, jong en oud, bereiken. Dat is mijn overtuiging. De omwenteling naar digitaal is volop bezig, en Brecht is de geknipte persoon om hierbij mee te zijn. Hij brengt niet alleen pakken ervaring mee maar ook gedrevenheid. Daarmee zal hij voor de juiste dynamiek zorgen."

Bio

Decaestecker (37) is geboren in Roeselare in West-Vlaanderen. Hij studeerde germaanse talen aan de UGent en volgde daarna een master journalistiek aan de Erasmus Hogeschool Brussel.