Brusselse Muntplein loopt vol voor Brussel Danst

De vierde editie van het gratise festival Brussel Danst - zoals steeds op de Vlaamse feestdag - heeft heel wat kijklustigen naar het Brusselse Muntplein gelokt. Daar vonden de hele namiddag dance battles plaats. In totaal vonden 11.000 mensen de weg naar het event.

Met een uitgebreid programma heeft Brussel Danst, een organisatie van het Muntpunt, 11.000 mensen naar de Brusselse hoofdstad gelokt. Vorig jaar tekenden er 14.000 mensen present op de Vlaamse feestdag.

De Grote Markt, het Muntplein en de Beursschouwburg werden omgetoverd tot feestlocaties. De opgetrokken dansarena op het Muntplein zat helemaal vol voor de dance battles waaraan ongeveer honderd dansers deelnemen en die beoordeeld werd door een internationale jury.

Vanaf 13 uur waren er gegidste wandelingen door Brussel die starten op de Grote Markt. 600 mensen schreven zich op voorhand in. Radio 2 zond vanop de Brusselse Grote Markt eveneens de hele namiddag de Vlaamse 100 uit en ook de avondoptredens werden integraal uitgezonden. De hoofdgast van de Vlaamse feestdag in Brussel was Bart Peeters.

Een nieuwe locatie is de Beursschouwburg waar VRT-klassiekers als "Postbus X" zorgden voor een nostalgische televisienamiddag en waar 14 Vlaamse muzikanten vanaf 19.30 uur een ode brengen aan Claude François. Het festival Brussel Danst is door dj TLP afgesloten op het Muntplein.