Drie doden bij neerstorten Portugese C-130

Nabij de Portugese hoofdstad Lissabon is een C-130-vrachtvliegtuig van de Portugese luchtmacht neergestort. Daarbij zijn drie inzittenden omgekomen. Over de oorzaak van de crash is er nog geen duidelijkheid.

De C-130 Hercules stortte neer bij het opstijgen van de luchtmachtbasis Montijo, ten zuiden van Lissabon. Het vliegtuig maakte een trainingsvlucht. Drie inzittenden zijn omgekomen en vier anderen raakten gewond. Eén van hen zou er erg aan toe zijn.

Het is nog niet duidelijk waarom de Portugese Hercules is neergestort. Het gaat wel om een type vrachtvliegtuig uit de jaren 50 en 60. De voorbije decennia is de Hercules erg betrouwbaar gebleken en het is dan ook nog altijd het standaard type vrachtvliegtuig voor veel NAVO-landen, zoals onder meer België.