Geen Belgische nominaties voor Gouden Roos dit jaar

Er zijn dit jaar geen Belgische programma's genomineerd voor de Gouden Roos. Dat blijkt uit de lijst die de European Broadcasting Union (EBU) vanavond bekendmaakte. Vooral Britse programma's dingen mee naar de prestigieuze Europese tv-prijzen.
In 2013 won "Wat als?" een Gouden Roos

Voor de 55e editie van de Gouden Roos, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma's op televisie, werden meer dan 400 inzendingen uit 33 landen ingediend. De eerste editie van de Gouden Roos (Rose d'Or) vond plaats in 1961 in Montreux. Dat bleef zo tot in 2004, toen het festival naar Luzern trok.

Vorig jaar was het tweede seizoen van "Safety first" genomineerd voor de prestigieuze tv-prijs. Tot nog toe sleepten drie Belgische programma's de prijs in de wacht: "Wat als?" in 2013, "Benidorm bastards" in 2010 en "De mol" in 2000.

Dit jaar dus geen Belgische genomineerden, de lijst bevat vooral Britse programma's. Daarnaast hebben ook Finse, Duitse, Deense en Canadese programma's een nominatie op zak.

De prijzen van de 55e editie worden op 13 september in Berlijn uitgereikt.