Jonge Belgische dood teruggevonden op eiland Sint-Maarten

Het levenloze lichaam van een jonge Belgische toeriste is gisteren rond 14 uur teruggevonden op Baie Nettlé, op het Franse deel van het eiland Sint-Maarten. Dat berichten lokale media. De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat het lichaam van een Belgische werd teruggevonden op het eiland.

Zaterdagmiddag was er al een opsporingsbericht verspreid naar de jonge vrouw. Ze was vertrokken vanuit Hotel Le Flamboyant om te gaan joggen, maar keerde niet terug.

Volgens de website van de krant Le Pélican werd er tijdens het weekend intensief gezocht naar de vrouw. Nadat zaterdag het gebied voor een eerst keer was uitgekamd, had de gendarmerie zondag een helikopter ingezet om over de route te vliegen die de jonge vrouw iedere dag liep. Ook werd een speurhond ingezet.

Onderzoek moet de precieze omstandigheden bepalen van de dood van het meisje. Er wordt uitgegaan van kwaad opzet.

De FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat de ambassade in het Colombiaanse Bogota gisteravond op de hoogte werd gebracht door de Franse gendarmerie dat het lichaam van een Belgische was teruggevonden.

De Belgische ambassade in Parijs volgt het onderzoek op, in samenwerking met de Franse politie. Het noordelijke deel van Sint-Maarten is een Franse overzeese gemeenschap.