Klachten tegen kleuterjuf Diegem zonder gevolg geklasseerd

De klachten tegen een kleuterjuf van basisschool De Fonkel in Diegem zijn zonder gevolg geklasseerd bij gebrek aan een strafbaar misdrijf. Dat heeft het parket van Halle-Vilvoorde beslist. Er waren klachten ingediend tegen de juf wegens grensoverschrijdend gedrag bij kleuters.

Het schepencollege van Machelen heeft de bewuste kleuterjuf in februari geschorst omdat er klachten tegen haar werden ingediend wegens grensoverschrijdend gedrag bij kleuters. De betrokken juf ontkende alle schuld, maar aanvaardde wegens de precaire situatie toch de schorsing.

Midden vorig jaar dienden twee ouders ook al een klacht in tegen de kleuterjuf wegens handtastelijkheden bij het verversen van luiers. Er zou volgens bepaalde media in de klachten ook sprake geweest zijn van het nemen van naaktfoto's.

Het parket van Halle-Vilvoorde seponeerde de klachten, maar begin 2016 werden twee nieuwe klachten ingediend tegen de juf. Het parket laat nu weten dat na een zeer grondig onderzoek ook deze twee nieuwe klachten zonder gevolg geklasseerd worden bij gebreke aan een strafbaar misdrijf.