Chinees koppel trouwt ondanks wegblijven honderden gasten

Bij een trouwfeest kan je met veel rekening houden, maar een Chinees koppel kreeg toch héél veel tegenslag te verwerken tijdens hun trouwfeest afgelopen zaterdag. Door grote overstromingen moesten de meeste gasten verstek laten gaan. Maar het kon de pret niet bederven.

In de Chinese provincie Henan had het zo hard geregend, dat grote delen onder water stonden. Ook in Xinxiang City, waar een Chinees koppel elkaar afgelopen zaterdag het jawoord gaven. Van de 300 uitgenodigde gasten, konden er maar een tiental ter plaatse geraken.

Veel koppels zouden wellicht het feest afgelasten, maar dit koppel liet de liefde toch zegevieren. "We hebben geen gasten, geen limousine, geen muziek en geen vuurwerk, maar zolang ik jou heb, ben ik gelukkig", liet de bruid weten aan de Chinese nieuwssite People's Daily.

Zo geschiedde. Met niet meer dan een tiental gasten in de zaal, liep de bruid (alleen) door het gangpad. De foto van het tafereel lijkt hartverscheurend, maar de reacties op de Chinese sociale media waren grotendeels lovend: "Dit is ware liefde, twee mensen die elkaar echt graag zien, al de rest is ijdelheid."

lees ook