Dader Dallas "veranderd na legerdienst"

De sluipschutter die vorige week in Dallas vijf politieagenten doodschoot was na zijn dienst in het Amerikaanse leger langzaamaan veranderd en leefde als een kluizenaar. Dat zeggen de ouders van de 25-jarige Micah Johnson.
AFP or licensors

Micah Johnson was "heel teleurgesteld" over zijn tijd als soldaat, vooral na zijn periode in Afghanistan, tussen november 2013 en juli 2014, zo vertelde zijn moeder in een interview met nieuws- en entertainmentnetwerk TheBlaze.

"Het leger was niet wat hij verwacht had. Het ideaalbeeld dat hij had van onze regering, wat hij dacht waar het leger voor stond... het voldeed gewoon niet aan zijn verwachtingen."

Wantrouwen voor politie

Zijn stiefmoeder, zelf een blanke vrouw, zei dat Johnson geen blijk gaf van een uitgesproken haat tegenover blanken, maar wel een groot wantrouwen had voor de politie.

Volgens zijn vader James begon Micah Johnson de geschiedenis van de zwarten in de Verenigde Staten te bestuderen na zijn periode van zes jaar in het leger, en begon hij toen ook interesse te tonen in zijn erfgoed als Afro-Amerikaan. Het was op dat moment dat hij zich terugtrok en begon te leven als een kluizenaar, zo vulde zijn moeder aan.

"Ik weet niet wat ik kan zeggen om de dingen beter te maken. Ik had dit niet zien aankomen", zei de vader in tranen. Ik hou van mijn zoon met heel mijn hart, maar ik haat wat hij gedaan heeft."

Het volledige interview wordt later deze week uitgezonden.