La William roept currysaus terug

Sauzenfabrikant La William roept zijn currysaus van 300 ml in glasverpakking met minimale houdbaarheidsdatum 10 september 2017 terug. Na een controle door het Federaal Voedselveiligheidsagentschap blijkt dat de microbiologische kwaliteit van het product niet volledig kan gegarandeerd worden tot aan de houdbaarheidsdatum vermeld op de verpakking.

Het product Curry La William 300 ml met lotnummer: minimale houdbaarheidsdatum 10/09/2017, werd sinds 17 juni verkocht in Colruyt-winkels.

Consumptie kan mogelijk symptomen als buikpijn en darmklachten veroorzaken. "De symptomen kunnen zich kort (na een dag of een paar dagen) na consumptie manifesteren. De symptomen zijn in het algemeen zeer licht en verdwijnen spontaan", luidt het.

De producent raadt wie deze currysaus in huis heeft aan ze niet te gebruiken maar terug te brengen naar de winkel. Daar wordt het product terugbetaald. De maatregel heeft enkel betrekking op dit product van La William, aldus het bedrijf dat zich verontschuldigt voor het ongemak.

Meer info op kwaliteitsdienst van La William (tel. 052/30.96.70).