Larry mag in Downing Street blijven, maar niet zonder slag of stoot

Larry De Kat woont al sinds 2011 op Downing Street 10 in Londen, de ambtswoning van de Britse premier. Met de komst van premier Theresa May leek zijn positie in gevaar, maar niets is minder waar.
AP2011

Al honderden jaren lang wonen er katten in het huis van de Britse premier, maar Larry is pas de vierde kat die de officiële titel Chief Mouser meekreeg, zeg maar Hoofd Muizenvangst. De eerste kat met die titel was Wilberforce, die onder meer Margaret Thatcher als baasje kreeg in de jaren 80.

Larry vreesde voor zijn baan, omdat straks de nieuwe premier Theresa May haar intrede doet in Downing Street 10. Hij sprak ook zijn vrees uit op Twitter:

Maar Larry kan gerust zijn, want er is officieel bevestigd dat hij mag blijven. "Larry is de kat van een regeringsambtenaar en is geen eigendom van de familie-Cameron. Hij zal blijven", laat een woordvoerder van de regering weten.

Toch kan Larry niet helemaal gerust zijn. Larry zal voor zijn job moeten blijven vechten. Dat kon een Australische journalist filmen op de stoep van Downing Street.

lees ook