Musical "Kiss of the Spider Woman" geannuleerd

De musical "Kiss of the Spider Woman", die gepland stond voor de periode van 10 februari tot 5 maart 2017 in het Fakkeltheater in Antwerpen, wordt geannuleerd. Dat is een gevolg van het wegvallen van de subsidies voor Judas TheaterProducties.

Eind vorige maand maakte Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel daarbij uit de boot en zal daardoor geen subsidies meer ontvangen voor de komende vijf jaar.

Zonder die financiële ondersteuning is het voor JTP onmogelijk om "Kiss of the Spider Woman" op korte termijn te produceren. Het Fakkeltheater zal contact opnemen met al wie al een ticket had geboekt voor de voorstelling. Ze kunnen dat ruilen voor een kaartje voor een andere voorstelling.

De musical "De Rozenoorlog" is nog gefinancierd met subsidies van vorig jaar, en kan dus wel zonder problemen worden opgevoerd.

JTP produceerde in het verleden o.a. "Lelies" (2011), "Pauline & Paulette" (2014) en "De Muze van Rubens" (2016). De toekomst van het productiehuis is onzeker, al heeft JTP aangegeven er alles aan te doen om een musicalaanbod te blijven garanderen.