Taylor Swift is best verdienende beroemdheid

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft tussen juni 2015 en mei 2016 meer dan 150 miljoen euro verdiend, geen enkele artiest of sporter deed beter volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes. Het jaar daarvoor voerde de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather de lijst aan, met een inkomen van ruim 271 miljoen euro.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft becijferd dat de Amerikaanse zangeres Taylor Swift de best verdienende beroemdheid is van het voorbije jaar. Tussen juni 2015 en mei 2016 verdiende de 26-jarige Taylor Swift ongeveer 153 miljoen euro volgens Forbes.

Daarmee doet Swift het beter dan de Britse boyband One Direction. One Direction was in dezelfde periode goed voor een omzet van net geen 100 miljoen euro.

De top drie wordt vervolledigd door de Amerikaanse thrillerauteur James Patterson met een omzet van 86 miljoen euro. Op de vierde plaats eindigen de Amerikaanse tv-presentator Phil McGraw (Dr. Phil) en de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo ex aequo met 80 miljoen euro. De Argentijnse voetballer Lionel Messi staat op de achtste plaats met 74 miljoen euro.

Vorig jaar stond de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather op de eerste plaats in de lijst van best verdienende beroemdheden van Forbes. Hij was van juni 2014 tot mei 2015 goed voor een inkomen van 271 miljoen euro.