Tien films is voldoende, vindt Tarantino

Tien films, dat vindt Quentin Tarantino een mooi oeuvre. Na de tiende wil de Amerikaanse regisseur een punt zetten achter zijn filmloopbaan. Dat schrijft het filmblad Variety. Het zou betekenen dat hij nog maar twee films zou maken.

Tarantino is te gast in Jeruzalem, waar hij tijdens een filmfestival kwam praten over zijn carrière. Hij had het over zijn plan om tien films te maken. "Daarna stop ik", bevestigde hij aan het publiek. "Maar het zou best kunnen dat ik de laatste pas draai als ik 75 ben. Zolang ik een verhaal te vertellen heb, zal ik er niet te oud voor zijn."

Zijn volgende film, de negende, zou wel eens "Kill Bill 3" kunnen zijn. Met hoofdrolspeelster Uma Thurman heeft hij daarover al gesproken.

Nog in Jeruzalem verklapte Tarantino wie zijn favoriete personage uit zijn oeuvre is. Het is de SS'er Hans Landa uit "Inglourious basterds", vertolkt door Christop Waltz. "Hij is wellicht een van de enige nazi's in de geschiedenis van de nazi's die perfect Jiddisch kon spreken."