Zondag Vosdag wordt een jaarlijks festival

Zondag Vosdag, het festival dat vorig jaar werd georganiseerd als herinnering aan wijlen Luc De Vos, wordt een jaarlijks evenement. De tweede editie zal plaatsvinden op 27 november.

"Het festival draait niet louter rond de figuur van Luc De Vos", verduidelijkt Claire Van Trimpont van concertzaal Handelsbeurs, die het festival organiseert samen met Democrazy, Gorki en Paard van Troje.

"Vanaf deze tweede editie vormen zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans de leidraad. Denk daar verse friet met stoverij en een stevige pint bij en de avond kan niet meer stuk."

Zondag Vosdag werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd als herinnering aan de Gentse zanger en schrijver Luc De Vos, die een jaar eerder overleed. De tweede editie zal plaatsvinden op 27 november 2016 op zes podia rond de Kouter, zowel in de Handelsbeurs, Opera Gent als Paard van Troje.

Het programma van Zondag Vosdag wordt samengesteld door curatoren Johannes Verschaeve (muziek) en Christophe Vekeman (literatuur).