"Laat ons Jason Bourne ontwapenen in New York"

De Amerikaanse actrice, schrijfster en televisiemaakster Lena Dunham heeft op sociale media opgeroepen om de wapens uit het straatbeeld in New York te weren. Ze roept op om de affiches voor de nieuwe film in de Bourne-franchise te overplakken.

De bedenkster van de populaire televisieserie "Girls" heeft op haar eigen manier gereageerd op het wapengeweld in de VS van de afgelopen week. Lena Dunham roept alle New Yorkers op om wapens uit het straatbeeld in de stad te overplakken.

Ze verwijst specifiek naar de affiches voor "Bourne", de vijfde film in de filmfranchise rond Jason Bourne. Daarop staat hoofdrolspeler Matt Damon afgebeeld met een pistool in zijn hand.

"Hallo New Yorkers, laat ons aan ontwapening doen en beginnen met de ontwapening van Jason Bourne in de metro", was een oproep van "Girls"-producer Tami Sagher. Lena Dunham heeft de post gedeeld met de boodschap: "Goed idee. Laat ons er aan beginnen".

Matt Damon heeft eerder al het wapengeweld in de VS veroordeeld. De acteur voert volop promotie voor de nieuwe Bourne-film, die eind juli in de bioscopen in de VS uitgebracht wordt.