Brusselse politie doet een van grootste drugsvangsten ooit

De Brusselse politie heeft afgelopen nacht een van haar grootste vangsten ooit gedaan. Tijdens 14 huiszoekingen op verschillende adressen werden in totaal 401.570 euro cash, 4,7 kilogram cocaïne en drie wagens in beslag genomen. Het drugsnetwerk was actief in zowat alle grote steden van ons land.

De politie viel binnen op verschillende adressen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vilvoorde. De lokale politiezone Brussel-West kwam het netwerk op het spoor na een concrete tip over een dealer en kon aan de hand van telefoontaps en observaties het volledige netwerk blootleggen.

De organisatie was opgezet door drie broers - onder wie een minderjarige - en was actief in onder meer Brussel, Mechelen, Gent, Antwerpen en Namen. De oudste broer stond aan het hoofd, de anderen stonden in voor de levering van drugs en het beheer van het geld. In de woning van de vader in Schaarbeek vond de politie 385.000 euro, de drugsvoorraad van de bende lag gestockeerd in een woning in Laken.

Zeven hoofdverdachten werden aangehouden en zijn ter beschikking gesteld van het parket. Drie andere betrokkenen zijn na verhoor opnieuw vrijgelaten.