Cameron: "Ik hou wel degelijk van Larry"

David Cameron houdt wel degelijk van Larry De Kat. Dat heeft de aftredende Britse premier in het Lagerhuis gezegd. Daarmee maakt hij komaf met het gerucht als zou hij het huisdier van Downing Street 10 maar niks vinden.

In het Lagerhuis in Londen heeft de aftredende Britse premier Cameron deze namiddag voor het laatst de parlementsleden toegesproken vooraleer hij de fakkel aan Theresa May doorgeeft.

Cameron toonde zich verschillende keren van zijn grappigste kant. Zo mat hij zichzelf over een anekdote in de VS zelfs even een Amerikaans accent aan.

Toch greep hij de gelegenheid vooral aan om een hardnekkig misverstand de wereld uit te helpen over Larry De Kat. Dat is het huisdier dat adres houdt in Downing Street 10, de ambtswoning van de premier.

"Het gerucht doet de ronde dat ik niet van Larry hou", zei Cameron met een kwinkslag. "Ik hou wel degelijk van hem en ik heb fotografisch bewijs hiervan", waarop hij een foto tevoorschijn toverde van hemzelf met Larry op zijn schoot. "Helaas kan ik Larry niet met me meenemen. Hij hoort bij het huis en het personeel houdt veel van hem, net zoals ik."

Wie is Larry?

Larry De Kat woont sinds 2011 in Downing Street 10 (zie video onder). Daar werd hij heen gebracht nadat een rat in de woning was gesignaleerd. Voorheen verbleef hij een een dierenasiel. Kwatongen beweren dat Cameron hem in huis nam om zijn imago op te poetsen en dat hij eigenlijk helemaal niet van katten houdt. Gisteren raakte bekend dat Larry in de ambtswoning van de premier mag blijven wonen.

lees ook