Dodental treinongeluk Italië loopt op tot 27

Bij het treinongeluk gisteren in het zuiden van Italië zijn nu al zeker 27 mensen om het leven gekomen. Dat schrijven verschillende Italiaanse media. Volgens het persagentschap ANSA is intussen ook een van de zwarte dozen gevonden.

Twee passagierstreinen reden gisterenmorgen tegen hoge snelheid frontaal op elkaar in, ten noorden van Bari. De ravage was enorm. Nu al zeker 27 mensen lieten daarbij het leven, 50 mensen raakten gewond.

Speurders onderzoeken nu of de botsing veroorzaakt is door een technische of een menselijke fout. Volgens het Italiaanse persagentschap ANSA heeft de politie een van de zwarte dozen intact teruggevonden. Die moet helpen om de oorzaak van de crash te achterhalen.

Reddingswerkers hebben intussen de hele nacht doorgewerkt om nog meer slachtoffers te vinden. Het is niet duidelijk hoeveel passagiers er aan boord waren van de treinen, die uitgebaat werden door een privébedrijf.