E403 tijdlang dicht door brandende vrachtwagen

De snelweg E403 is ter hoogte van Lichtervelde gedurende enkele uren in beide richtingen helemaal versperd geweest. Een vrachtwagen met ethanol vatte vuur na een ongeval. Omwonenden moesten ramen en deuren dichthouden. De brand is intussen geblust en de autosnelweg is heropend in de richting van Kortrijk. Er is ook een dodelijk slachtoffer.

De brand ontstond nadat drie vrachtwagens in de richting van Brugge met elkaar in botsing waren gekomen. "Het gaat om een zware brand met zwarte rook en ontploffingen. Er is geen doorkomen aan, voor lange duur", zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De chauffeur van de zwaarbeladen achterste vrachtwagen heeft het ongeval niet overleefd.

De brandende vrachtwagen vervoerde ethanol en is bijna helemaal uitgebrand. Er is een perimeter van 300 meter ingesteld wegens ontploffingsgevaar. De brandweer heeft het vuur intussen kunnen blussen.

De politie raadde bestuurders die in de file staan aan om de ramen van hun voertuig gesloten te houden en hun ventilatie uit te zetten. Ook omwonenden moesten ramen en deuren dicht houden.

In de vooravond is de snelweg heropend in de richting van Kortrijk. In de richting van Brugge is alleen de pechstrook vrij en verwacht wordt dat zo blijft voor de rest van de nacht.

Omleidingen

De verkeershinder was aanzienlijk en zijn omleidingen voorzien.

Wie tussen Brugge en Kortrijk reisde, moest via de E17 en de E40 over Gent rijden. Er waren ook lokale omleidingsroutes voorzien.

Bestuurders die richting Kortrijk rijden, moeten de snelweg in Lichtervelde verlaten en omleidingsroute D volgen. Ze kunnen de snelweg weer op aan oprit Roeselare-Beveren.

In de andere richting geldt route C, tussen Roeselare-Beveren en Lichtervelde. Op die omleidingsroutes zijn vertragingen.