IS bevestigt dood van beruchte Tsjetsjeen Omar al-Shishani

Terreurgroep IS heeft bevestigd dat Omar al-Shishani omgekomen is. De man werd gezien als de minister van Oorlog van IS en stond dicht bij leider Abu Bakr al-Baghdadi. De VS meldde in maart al dat al-Shishani was gedood bij een Amerikaanse luchtaanval nabij Mosul.

De 30-jarige Tsjetsjeen Omar al-Shishani was een bijzonder beruchte IS-militant, de nummer twee van de terreurgroep. De Verenigde Staten hadden vijf miljoen dollar op zijn hoofd gezet.

IS heeft nu - enkele maanden nadat Washington het nieuws al de wereld in had gestuurd - bevestigd dat de man werd gedood, meldt een nieuwsagentschap dat verbonden is met de terreurgroep.

Al-Shishani werd gedood bij een gevecht nabij de Iraakse stad Mosul. Die tweede stad van Irak is al sinds 2014 in handen van IS, maar Iraakse troepen zijn de voorbije weken opgetrokken richting Mosul om de stad te heroveren.