Jennifer Aniston haalt uit naar "leugenindustrie van de pers"

De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston heeft in een open brief bij The Huffington Post fel gereageerd op de "leugenindustrie van de pers". Onlangs werd in bepaalde media voor de zoveelste keer geïnsinueerd dat de intussen 47-jarige actrice zwanger is. Een magazine staafde die theorie met strandfoto's van de actrice met een heel licht bollende buik.

"Laat me beginnen met de volgende boodschap. Ik heb nooit gereageerd op roddels, maar ik wil wel deelnemen aan het bredere debat over hoe vrouwen geportretteerd worden in de media", steekt Aniston van wal in een open brief bij The Huffington Post.

"Omdat ik niet op de sociale media actief ben, heb ik mijn gedachten neergeschreven. Voor alle duidelijkheid, ik ben niet zwanger. Ik heb het wel helemaal gehad met de manier waarop de media vrouwen onder de loep nemen", aldus Aniston.

Daarna volgt een uitleg over hoe Aniston bijna dagelijks gestalkt wordt door journalisten en fotografen. "De manier waarop de media mij neerzet is niet menselijk voor vrouwen. Er wordt enkel gefocust op het uiterlijke voorkomen. Dat is absurd en verontrustend", schrijft de actrice.

Aniston stapte vorig jaar in het huwelijksbootje met acteur Justin Theroux. Sindsdien werden de geruchten over een mogelijke zwangerschap in verschillende bladen aangezwengeld.

"Het is niet zo dat vrouwen niet gelukkig of niet succesvol zijn als ze niet getrouwd zijn of geen kinderen hebben. Wij vrouwen beslissen zelf of we een partner of kinderen willen en die beslissing is enkel aan ons. Dat is de boodschap die ik duidelijk wil maken aan alle vrouwen, vooral de jonge vrouwen die naar ons kijken als voorbeelden", aldus Aniston.

Aniston geeft nog mee dat wanneer ze ooit moeder zou worden, dat ze dat op het gepaste moment zal laten weten.