Koen Crucke zet oud duet met Claus op verzamelalbum

De komende weken heeft Koen Crucke een overvolle agenda. Hij staat op de Gentse Feesten en brengt een driedubbel jubileumalbum uit, meldt Gazet van Antwerpen. In een interview met de krant vertelt Crucke hoe een duet met schrijver Hugo Claus op het album "Gouden liedjes - 50 jaar carrière" is terechtgekomen.

Hugo Claus (1929-2008) en Koen Crucke waren jarenlang bevriend. "Mijn man Jan werkte als lichttechnicus voor NTGent, waar de theaterstukken van Claus werden gespeeld. Hij is mijn lichttovenaar", zei Claus vaak", aldus Crucke in Gazet van Antwerpen.

Toen Koen Crucke begin de jaren 90 zijn eerste album maakte met producer Jean Blaute, bood Claus de zanger tien sonnetten aan om op muziek te zetten.

"Blaute dacht dat ik hem iets wijsmaakte, tot er een fax van Claus binnenrolde met die sonnetten. In het holst van de nacht componeerden we daar muziek op", zegt Crucke.

Een duet tussen Claus en Crucke verschijnt nu op het driedubbele jubileumalbum "Gouden liedjes - 50 jaar carrière" van Koen Crucke. "Hugo Claus declameert zijn sonnet, ik zing daar bovenop, heel intens en puur", besluit Koen Crucke.