Krijgt Pokémon Go een vervolg in de bioscoop?

Het succes van de Pokémon Go-app, pas gelanceerd maar al mateloos populair, brengt ook de filmwereld op ideeën. Volgens het online magazine Deadline zou de studio Legendary Pictures onderhandelen over de filmrechten van het spel.

De geruchten over een nieuwe Pokémon-film deden al de ronde nog voor de app was gelanceerd. Verschillende filmstudio's, waaronder Sony en Warner Bros, zouden interesse hebben getoond in de filmrechten, maar Legendary Pictures zou het verst staan.

Scenarist Max Landis, die voor Legendary ook al de sciencefictionfilm "Chronicle" schreef, wordt ook nu genoemd. Hij zou het script moeten schrijven van een live action-film, maar meer details zijn voorlopig nog niet bekend.

Sinds 1998 zijn er al 19 Pokémon-films uitgebracht, waarvan er vijf een bioscooprelease kregen.