Urenlang aanschuiven op Buitenring na dodelijk ongeval in Jette

Bij een ongeval op de Brusselse Buitenring in Jette is een motorrijder om het leven gekomen. Rond 13.45 uur reden een vrachtwagen, twee auto's en de motorrijder op elkaar in. Er ontstonden lange files, tot 15 kilometer lang. Sinds 17.30 uur is de rijbaan wel opnieuw vrijgemaakt.

Op het moment van het ongeval was het hevig aan het regenen. Het verkeer vertraagde daardoor en toen reden de vrachtwagen, de auto's en de motorrijder op elkaar in. De motorrijder heeft het ongeval niet overleefd.

Doordat twee rijstroken versperd werden, ontstonden er gauw lange files. Omstreeks 16 uur stond er al 15 kilometer file, tot in Sint-Stevens-Woluwe. In de andere richting staat een kijkfile, tot in Ternat. Intussen is de rijbaan opnieuw vrijgemaakt.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt bestuurders die vanuit Brussel of Hasselt naar Gent willen, aan om te rijden via Antwerpen. Het verkeer dat vanuit het knooppunt Ittre naar de A12 richting Antwerpen wil of dat vanuit Machelen naar de E19 richting Bergen en Charleroi wil, krijgt de raad de Binnenring te nemen.