Vlaamse film "Vincent" op Filmfestival van Locarno

"Vincent", de nieuwe film van Christophe Van Rompaey is geselecteerd voor het Filmfestival van Locarno van 3 tot 13 augustus. Het is al van 2003 geleden dat een Vlaamse film die eer te beurt viel. Toen werd "Anyway the wind blows" van Tom Barman op het festival in Italië vertoond. Ook de kortfilm "Umpire" van Leonardo Van Dijl is geselecteerd voor het festival.

De tweede film van Christophe Van Rompaey, "Vincent", beleeft op 12 augustus zijn wereldpremière op de Piazza Grande van Locarno. De film zal er in openlucht vertoond worden op de 69e editie van het Filmfestival van Locarno.

"Vincent" vertelt het verhaal van een 17-jarige wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Op die manier jaagt hij steeds meer mensen tegen zich in het harnas en komt hij flink in de problemen. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Spencer Bogaert.

De andere rollen worden vertolkt door onder anderen Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Kimke Desart en de Franse actrice Alexandra Lamy. Het scenario werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem, die eerder meeschreef aan "Adem" en "Brasserie Romantiek".

Ook de Vlaamse kortfilm "Umpire" van Leonardo Van Dijl is uitgenodigd op het Filmfestival van Locarno. Die film is geselecteerd in de nevencompetitie Pardo di Domani voor jong talent.

Het Filmfestival van Locarno is dit jaar aan zijn 69e editie toe van 3 tot 13 augustus. Bij goed weer kijken ruim 10.000 festivalgangers naar zowel nieuwe als klassieke film op de Piazza Grande van Locarno. "Het is een unieke belevenis", meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.