Volgend jaar weer twee weekends Tomorrowland?

Het dancefestival Tomorrowland in Boom mag volgend jaar mogelijk opnieuw twee opeenvolgende weekends lang plaatsvinden. Dat zegt de regionale televisiezender ATV. "Maar op dit moment ligt onze focus nog volledig op Tomorrowland 2016", reageert de organisatie van het festival bij het persagentschap Belga.
Sven Michiels - Photography

Bewoners van Boom, Rumst en andere gemeenten uit de omgeving hadden eerder aangegeven dat ze meer kansen willen krijgen om het festival bij te wonen. Daarom komt er na de editie van dit jaar -van 22 tot 24 juli- overleg met alle betrokken partijen.

In 2014 kreeg Tomorrowland ook al eens een dubbelweekend. Dat gebeurde toen naar aanleiding van de tiende verjaardag van het festival, maar het leidde vooraf tot onvrede bij enkele buurtbewoners en zelfs tot een klacht.

De organisatie stelt nu echter dat de relatie met de buurt intussen sterk is verbeterd is dat ze rekening houdt met de grieven rond geluidsoverlast en mobiliteit. Ook de impact van het festivalterrein op het provinciaal recreatiedomein De Schorre is beperkt, klinkt het.

Na de zomer neemt provincie een beslissing

Eerder dit jaar, in februari, hadden fans van Tomorrowland uit de Rupelstreek een Facebookoproep gelanceerd om meer tickets voor de buurt te voorzien en om elk jaar twee festivalweekends te organiseren. Burgemeester van Rumst Geert Antonio (N-VA) zegt nu niet ongevoelig te zijn voor die vraag.

De provincie Antwerpen zou na de zomer een beslissing nemen. Tomorrowland zelf zegt het idee genegen te zijn, maar er is nog niets concreet is omdat alles nog in het teken staat van de komende editie.

Bekijk hier de trailer van de komende editie: