Weer lachen en brullen met "La grande vadrouille"

De Franse komedie par excellence, "La grande vadrouille" viert haar 50e verjaardag met een nieuwe release in de Franse bioscopen. De klassieker met Louis de Funès en Bourvil is gerestaureerd en komt uit in HD.
epp

"La grande vadrouille" van Gérard Oury was een doorslaand succes in 1966, het jaar waarin de film op de bioscopen werd losgelaten. Het was de eerste uitbundige komedie over een beladen onderwerp als de Tweede Wereldoorlog, die toen nog niet zó heel lang tot het verleden behoorde.

Louis de Funès en Bourvil schitterden als een excentrieke dirigent en een simpele huisschilder die twee Britse piloten helpen en zo de Duitse bezetter achter zich aan krijgen.

"La grande vadrouille" stond decennialang met stip bovenaan in de lijst van de best bekeken Franse bioscoopfilms. 17 miljoen Fransen gingen de film bekijken, een cijfer dat pas werd overtroffen door "Bienvenue chez les Ch'tis" in 2008 (20 miljoen bezoekers) en "Intouchables" in 2011 (19 miljoen bezoekers).

Bekijk hier de trailer van de film uit 1966 op YouTube: