Zware uitslaande bedrijfsbrand in Sint-Truiden

In de Rellestraat in Sint-Truiden heeft een zware brand gewoed op het bedrijventerrein Schurhoven, nabij de N80. Twee bedrijven, een schrijnwerkerij een een carrosserie, werden getroffen. Omdat bij de brand giftige stoffen vrijkwamen, kregen de omwonenden de raad om ramen en deuren dicht te houden. Het vuur is intussen onder controle.

De brand ontstond in de werkplaats van de schrijnwerkerij. Verschillende Limburgse brandweerkorpsen werden opgeroepen om versterking te bieden. Uit veiligheidsoverwegingen werd het industrieterrein hermetisch afgesloten. De schade aan de getroffen bedrijven is groot. Een loods is helemaal ingestort.

Even was er nog onzekerheid over het lot van enkele werknemers, maar zij bleken onderweg te zijn met een bestelwagen.

Wegens het vrijkomen van mogelijk toxische stoffen moesten alle omwonenden in een straal van 300 meter ramen en deuren dichthouden. Ook bestuurders kregen de raad om de raampjes dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen.