"Alles wat ik heb meegemaakt overtreft de fictie"

Het leven van Diego Maradona wordt voer voor een fictieserie. De Argentijnse gewezen voetballer kijkt er zelf al naar uit. "Over elke maand van mijn leven kunnen honderd afleveringen gemaakt worden", vindt hij. "Alles wat ik heb meegemaakt overtreft de fictie."
2015 Getty Images

De Argentijnse tv-zender Telefe heeft het project vandaag aangekondigd, maar veel details werden nog niet verklapt. Wie de voetbalvedette zal vertolken of wanneer de serie op de buis moet komen, is nog niet bekendgemaakt.

De zender heeft ziet het in elk geval groots en is op zoek naar financiële partners om deze "superproductie zonder weerga" mogelijk te maken. "Het is een ongelooflijke uitdaging om het leven van de beste voetballer ooit en wellicht de bekendste persoon ter wereld naar fictie te vertalen", klinkt het.

Diego Maradona, die zijn land de wereldtitel bezorgde in 1986, is nog altijd een held in Argentinië, al werd zijn talent jarenlang overschaduwd door problemen met o.a. drank en drugs.