Acht wagens uitgebrand in Sint-Gillis

Acht wagens zijn afgelopen nacht in brand gestoken in de Adolphe Demeurlaan, in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. Niemand raakte gewond en er is ook geen sprake van terrorisme, aldus de autoriteiten. Wie de branden heeft aangestoken en met welk motief is nog niet bekend.

Acht wagens werden beschadigd door het vuur en niemand raakte gewond, zo bevestigde de woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid, Marie Verbeke, aan Belga. Wat de branden precies veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk, maar een terroristische daad wordt uitgesloten. "De feiten zijn van criminele aard, en hebben niets te maken met terrorisme", aldus Verbeke.

Pierre Meys, een woordvoerder van de Brusselse brandweer, verzekerde dat de situatie onder controle is. Rond 1.30 uur waren de branden volledig geblust en werd de operatie van de brandweer beëindigd. Volgens Meys lijken de eerste vaststellingen te wijzen op brandstichting, wat bevestigt dat het om criminele feiten gaat.

Rond drie uur waren de betrokken voertuigen verwijderd uit de Adolphe Demeurlaan en werd de straat weer vrijgegeven, volgens bronnen bij de politie. Woordvoerster Verbeke voegde nog toe dat een laboratorium ter plaatse gestuurd zou worden, en er een proces-verbaal zal worden opgesteld.

Op de sociale media werd in de nacht van woensdag op donderdag druk bericht over de feiten, en werd er gesproken over twee of drie explosies. Volgens de woordvoerder van de brandweer kan een brandende auto tot een explosie leiden wanneer de brandstoftank bijna leeg is of wanneer er licht ontvlambare voorwerpen in de auto aanwezig zijn. "Dat kan kleine explosies veroorzaken, maar die zijn vrij gering", zo verduidelijkte hij.