Faeroër wil Google Streetview veroveren met schapen

Heel wat straten in de wereld zijn al te ontdekken van achter het scherm via Google Streetview. Op andere plekken zijn de camera's van Google echter nog niet langsgekomen. De eilandengroep Faeroër is er een van en dat vinden sommige bewoners ontzettend jammer. Hun oplossing? Schapen.

Durita Dahl Andreassen van de blog Visit Faroe Islands startte eind april aan haar "overtuigingstocht". Het doel? Google zover krijgen dat het de Faeroër - een eilandengroep in de Noordzee - opneemt in Google Streetview. "Ze trokken langs heel Europa (op enkele uitzonderingen na, zoals het grootste deel van Duitsland, nvdr.), maar kwamen niet naar de Faeroër. Ik wil Google tonen wat ze missen."

Enkele maanden later is duidelijk hoe ze dat denkt te doen: Sheep View 360. De vrouw plaatste een tijdje geleden een 360°-camera en enkele zonnecellen op de rug van een aantal schapen. "Terwijl de dieren rondgrazen in de heuvels kunnen ze beelden maken van het eiland. Die foto’s worden naar mijn telefoon gestuurd zodat ik ze kan uploaden naar Google Streetview." 

Het resultaat mag er wezen. Verschillende plekken op de eilandengroep zijn nu dankzij Andreassen - en de schapen, uiteraard - terug te vinden op Google Streetview

De vrouw is echter niet van plan om al het werk alleen te doen. Zij roept iedereen op een petitie te tekenen om Google te overtuigen eens langs te komen met hun professionele apparatuur. Op Twitter werd de hashtag #wewantgooglestreetview gelanceerd. 

Google zelf wil voorlopig niet reageren op de vraag en actie van Andreassen. Het bedrijf benadrukt wel dat iedereen zijn of haar Streetview-ervaringen kan delen en een aanvraag kan indienen om de camera-apparatuur van Google te lenen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. 

lees ook