Pokémon Go legt Nintendo geen windeieren

De lancering van het smartphonespel Pokémon Go heeft de Japanse gameproducent Nintendo geen windeieren gelegd. Het aandeel van Nintendo is in een week tijd met meer dan vijftig procent gestegen. Wereldwijd hebben verschillende musea en monumenten de ban uitgesproken over Pokémon Go.

Het nieuwe smartphonespel Pokémon Go, gebaseerd op de populaire Pokémon-figuurtjes van Nintendo, is in geen tijd uitgegroeid tot een hype. Wereldwijd hebben miljoenen mensen het spelletje gedownload.

Het succes is een flinke opsteker voor de Japanse gameproducent Nintendo. Het aandeel van Nintendo is de voorbije week met meer dan vijftig procent gestegen op de beurs in Tokio. De investeerders vermoeden dat het succes van Pokémon Go voor een onwaarschijnlijke groei zal zorgen bij Nintendo.

Pokémon Go werd ontwikkeld door het Amerikaanse softwarebedrijf Niantic. The Pokémon Company, een dochteronderneming van Nintendo, is de uitgever van de game.

Steeds meer musea en monumenten morren

De voorbije dagen waarschuwde de politie voor de gevaren van het spel. In ons land riep de Antwerpse politie de spelers van Pokémon Go op om het spel enkel te voet te spelen. "Spelers hebben enkel oog voor hun smartphone en gaan zo op in het spel dat ze het verkeer niet meer waarnemen", klonk het.

In het buitenland hebben verschillende musea en monumenten Pokémon Go al verboden. Onder meer het Auschwitz Museum in Polen, het Holocaust Memorial Museum in Washington en verschillende officiële begraafplaatsen willen niet dat bezoekers Pokémon Go spelen uit respect voor de slachtoffers van het nazisme.