Regisseur "Kiss of the spider woman" overleden

Hector Babenco, regisseur van de film "Kiss of the spider woman", is overleden. Hij was 70 jaar. Hij werd als eerste Latijns-Amerikaan genomineerd voor een Oscar voor beste regisseur.

Babenco was een Argentijn van geboorte, maar woonde vanaf de late jaren 60 in Brazilië. Daar draaide hij ook de eerste film waarmee hij veel belangstelling oogstte, de documentaire "Pixote - A lei do mais fraco" over straatkinderen. De film werd meermaals bekroond.

Ook met "Kiss of the spider woman" (bekijk de trailer onderaan het artikel) uit 1985 gooide hij hoge ogen. De film was een bewerking van de gelijknamige roman van Manuel Puig over twee erg verschillende mannen die een gevangeniscel delen ten tijde van de Brazililaanse dictatuur. De hoofdrollen waren voor William Hurt, Raul Julia en Sonia Braga.

Babenco werd voor de film genomineerd voor een Oscar als beste regisseur. Het was de eerste keer dat een Latijns-Amerikaanse regisseur zo'n nominatie kreeg.

Babenco regisseerde ook "Ironweed" met Jack Nicholson en Meryl Streep, en "My hindu friend", met Willem Dafoe.