Roos velletje babypanda maakt plaats voor zwart-witte dons

Het gaat goed met de babypanda in Pairi Daiza. De kans is groot dat het binnen twee of drie dagen de oogjes zal kunnen openen, zo benadrukt het dierenpark in een nieuwe update. Het diertje weegt ondertussen al 1,765 kilogram.

De babypanda - die anderhalve maand geleden werd geboren - was tot nog toe te klein om zijn oogjes te kunnen openen. Volgens de Chinese experts zal dat binnenkort wél kunnen. "Het is voor binnen twee of drie dagen", klinkt het.

Het dierenpark benadrukt dat moeder Hao Hao goed voor haar kleintje zorgt. Het pandajong weegt ondertussen al 1,765 kilogram. Dat is het dubbele van amper tien dagen geleden en tien keer meer dan bij de geboorte.

De panda probeert ook al enkele stapjes te zetten, al blijkt dat voorlopig moeilijker dan gedacht. Op nieuwe foto's is wel te zien hoe het babyroze velletje heeft plaatsgemaakt voor dons in zwart en wit.