Vermoedelijke moordenaar van jonge Belgische in Sint-Maarten gearresteerd

Op het Caraïbische eiland Sint-Maarten is de vermoedelijke moordenaar gearresteerd van de 21-jarige Belgische toeriste die zaterdag verdween tijdens haar vakantie op het eiland en de dag erop dood werd teruggevonden. Dat zegt de lokale procureur-generaal. Het zou gaan om een man van 21 uit Sint-Maarten.

Procureur-generaal Samuel Finielz zei tijdens een persconferentie gisterennamiddag dat een man werd opgepakt die bekende de Belgische te hebben verwond en aangerand.

De dader werd volgens Soualiga Post dinsdagochtend op het strand gearresteerd en is een man uit Sint-Maarten die werd geboren in 1994. Hij kon gearresteerd worden op basis van drie getuigenissen. "Iemand verklaarde dat ze zaterdagochtend een man uit de bosjes zag komen die zich verdacht gedroeg", aldus Finielz. De getuige gaf een zeer duidelijke fysieke beschrijving van de man, die ook bevestigd werd door de andere getuigen.

Vandaag is er nog een autopsie. Daarna wordt het lichaam teruggegeven aan de familie, die dit weekend weer naar België moet vertrekken.