"Wellicht 1 Belg en 1 Kazachse vrouw die in ons land woonde omgekomen"

Er zijn wellicht één Belg van Russische afkomst en één Kazachse vrouw die in ons land woonde omgekomen bij de aanslag in Nice. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) op Twitter en bevestigt hij aan onze redactie. Voorlopig zijn er geen tekenen van andere Belgen onder de slachtoffers, aldus de Franse procureur.

Reynders komt met het nieuws over de slachtoffers na info van de politie en nadat hun families op de hoogte werden gebracht. "Dit is nog niet 100% zeker bevestigd. Maar we staan in contact met de betrokken families. De Belg van Russische afkomst en de Kazachse vrouw woonden in de provincie Antwerpen."

Het crisiscentrum Buitenlandse Zaken blijft vannacht vermoedelijk aan de slag, om uitsluitsel te kunnen bieden over mogelijke Belgische slachtoffers. "We wachten daarvoor op een definitieve balans van de Franse procureur. Tot nu zijn er geen indicaties van andere Belgische slachtoffers, maar dat kan nog veranderen. We proberen de informatie zo snel mogelijk geval per geval te verifiëren, want de vragen van ongeruste burgers stromen binnen."