"Zeer druk op Vlaamse snelwegen door vakantie-uittocht"

Het is vrijdagmiddag zeer druk op de snelwegen in Vlaanderen door de (aangekondigde) vakantie-uittocht in eigen land en extra toevoer van vakantieverkeer uit Nederland en Duitsland. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Een eerste knelpunt vormen de Antwerpse ring en de aanvoer via de E19 en E313. "Daar staan lange files: op de E19 vanaf Sint-Job tot de ring en op de E313 vanaf Herentals-West. Wat opvalt, is het grote aantal buitenlandse voertuigen en heel veel aanschuivende caravans en mobilhomes. In het noorden van Nederland is de vakantie nu ook begonnen. Via de E313 rijden veel Duitse toeristen naar onze kust", aldus Peter Bruyninckx.

Op de E40 richting kust gaat het traag aan de werkzaamheden in Wetteren. De wachttijd omstreeks 13 uur bedraagt zowat drie kwartier.

Het derde knelpunt vormt de E17. Aan de grensovergang met Frankrijk in Rekkem staat een file tot Kortrijk-Zuid. "Problemen veroorzaakt door meer verkeer en de Franse grenscontroles sinds de aanslagen." Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers aan om te rijden via de E40 Jabbeke en zo richting Duinkerke.

Op de A201, de toegangsweg naar de luchthaven Brussel Airport, staat een file vanaf de Brusselse Ring. Net als vorig weekend, herhaalt het Vlaaams Verkeerscentrum: overweeg alternatieven om naar de luchthaven te komen, zoals de parking op Brucargo en dan met de pendelbus naar de luchthaven. Op de Brusselse Ring valt de drukte momenteel mee.