Bomalarm op luchthaven Nice blijkt vals alarm

De luchthaven van Nice is een tijdje ontruimd geweest . Naar verluidt had iemand een stuk bagage achtergelaten in de aankomsthal, maar het bleek dus loos alarm. Het luchthavengebouw is weer vrijgegeven.

Een verslaggever van het persagentschap AP meldde dat het luchthavengebouw ontruimd werd en is uitgekamd. Er bleek geen geen enkel gevaar.

De gevolgen voor het luchtvaartverkeer zijn al bij al beperkt gebleven. Op het moment van de evacuatie was net een vliegtuig van JetairFly uit Oostende in aantocht. Dat vliegtuig is gewoon kunnen landen want de maatschappij maakt gebruik van de andere terminal, legt Hans Vanhaelemeesch van Jetair uit..

Nice Côte d'Azur is de op twee na drukste luchthaven van Frankrijk, na de Parijse luchthavens van Charles de Gaulle en Orly. Vorig jaar heeft de luchthaven iets meer dan 12 miljoen passagiers verwerkt.