Eerste fase heraanleg E40 zaterdagavond afgerond

De eerste fase van de werken aan de E40 tussen Erpe-Mere en Zwijnaarde zit er zaterdagavond op. De werken hervatten van 28 juli tot 14 augustus, meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Tijdens de eerste fase werden in elke rijrichting twee rijstroken tussen Zwijnaarde en Wetteren aangepakt. Vrijdagavond start de aannemer om alle tijdelijk signalisatie en markeringen te verwijderen. "Er blijven in beide richtingen twee rijstroken vrij, behalve in de nacht van vrijdag 15 juli op zaterdag 16 juli, want dat is er slechts één rijstrook richting Brussel beschikbaar", klinkt het. Tegen zaterdagavond zal de snelweg in beide richtingen volledig open zijn.

Tijdens de tweede fase van de werken, tussen 28 juli en 14 augustus, wordt gewerkt van Vlekkem (Erpe-Mere) tot voorbij het complex Wetteren. In die fase gaat ook de op- en afrit Wetteren van de E40 richting kust dicht. De parking en het tankstation in Wetteren zullen op 10 augustus niet bereikbaar zijn.

Omdat de linkerrijstrook pas later aangelegd wordt, en er daardoor een klein niveauverschil is tussen de linkerrijstrook en de middenrijstrook, geldt er een inhaalverbod voor motorrijders.

Meer informatie en omleidingsplannen staan op www.wegenenverkeer.be/wetteren.